Novosti

Povijesni nastup VK Jadran Kostrena na Kupu Hrvatske

vaterpolo-klub-jadran-kostrena-2017

2017. godina ostat će u posebnom sjećanju za naš mali klub. Prvi put odvažili smo se prijaviti za Kup Hrvatske kako bi pokazali da postojimo, da radimo, ali i odmjerili snage s puno jačim ekipama iz vrha hrvatskog vaterpola.

Izvukli smo tešku skupinu u Dubrovniku gdje smo nastupili protiv VK Jug, VK Jadran Split, VK Primorje i VK Medvešćak.

Prva utakmica Kupa Hrvatske (ikada) za VK Jadran Kostrena protiv Europskog viceprvaka VK Jug CO završila je porazom 21:5.
Unatoč ovako visokom porazu odigrali smo borbeno i zadovoljni smo pokazanim.
Kapetan Igor Cuomo zabio je 3 gola, a Maro Damijanic i Ivan Dragičević po jedan. Toni Krolo uspio je skupiti čak 10 obrana.
Valja istaknuti i da su Primorjasi Karlo Babic i Marko Augusti imali prvi seniorski nastup za naš klub.

U susretu s VK Jadran Split postigli smo malo više golova, ali visokomotivirani Splićani ipak su bili prejaki da bi im se rezultatski približili.
Na kraju 22:8.
Mladi Primorjas na posudbi Karlo Babić postigao je čak 2 gola i kvalitetno odigrao u obrani.
Cuomo i Krolo nastavili su u istom ritmu; prvi s 3 pogotka, a drugi s 15-ak obrana.

Protiv Medvešćaka 16:6.
U 3. utakmici u 2 dana mogao se primijetiti umor u nogama, a i rukama naših igrača.
Iako smo mislili da ćemo se koliko-toliko moći nositi s Medvescakom ubrzo nam je počelo nedostajati kisika i to je rezultiralo lošim dodavanjima i odlukama u napadu i obrani.
kapetan Cuomo zabio je 2 gola (ispod prosjeka 😉 ), a po jedan: Damjanovic, Šarić, Popović i Augusti.
Krolo ovaj put nije nastavio uzlaznom putanjom s brojem obrana, ali Ševeljević je u zadnjoj četvrtini malo popravio golmanski ucinak.

S prijateljima iz VK Primorje Erste Bank odigrali 11:4.
Nažalost, u 3. četvrtini ove utakmice naš kapetan Igor Cuomo onesposobljen je za daljnju igru radi grubog udarca protivničkog igrača. Unatoč tome rezultatska razlika je mogla biti i manja da smo imali još malo snage i discipline u obrani.

Na kraju možemo reći da je ovo bilo jedno vrlo lijepo iskustvo i da smo zadovoljni našim pristupom i pokazanom igrom, a naš trud primijetili su i pohvalili veliki treneri (i još veći bivši igrači) suparničkih momčadi Igor Hinić i Elvis Fatović.