Osvrt na sezonu 2011.

Dragi prijatelji vaterpola i naseg kluba, iza nas je jos jedna odigrana sezona i kroz par rijeci osvrnut cu se na nju.

Pripreme za sezonu pocele su u rujnu 2010 nasim okupljanjem na Bazenima Kantrida koje nam je omogucila odlicna suradnja sa Rijeka Sportom i VK Primorjem, kojima se ovim putem zahvaljujemo na svemu, gdje smo poceli sa laganim treninzima. Kao i svake godine uvijek isti problem, tesko se natjerati trenirati i motivirati za trening od 10 mjeseci i pripremati se za ligu koja traje samo 2 ljetna mjeseca, priznat cete to mogu samo pravi sportasi i istinski ljubitelji vaterpola. Naravno ne treba ni spomenuti da igraci ne primaju nikakvu hranarinu ili naknadu.
Do Bozica i Nove godine okupili smo vecinu ekipe koja je u intezitetu od 4 puta tjedno korektno odrađivala trening. U tom periodu nasoj ekipi prikljucili u se neki novi “klinci” koji su svojim radom i redovitim dolaskom pokazali da ozbiljno konkuriraju postati dio Jadrana. Tijekom tog perioda na treninge su dolazila i nekolicina igrača drugih klubova (Maček, Šmitran, Ivanović) iz okolice i njihovim prisustvom broj igrača na treningu dozvoljavao nam je i odigravanje međusobnih trening utakmica.

Osim na bazenima u Rijeci, dio nase ekipe sto zbog posla ili studija svoje treniranje nastavilo je u Torinu (Edvin), Ljubljani (Dario), Zagrebu (Luka, Karlo Ivor  i Ivan) i vecina njih bilo koji dolazak u Rijeku iskoritila je za javljanje i dolazak na trening sa ekipom.

Zahvaljujemo se trenerima juniora Primorja (Tonković i Pezelj) sa kojima smo odigrali zaista zavidan broj trening utakmica na obostrano zadovoljstvo čime smo treningu dali jednu novu dimenziju motiv za dolazak.

Moramo pohvaliti i trenere najmlađih kategorija NADA (Voštić, Miletić i Pichler) koji su nastupali na prvenstvima Hrvatske i odlično se nosili sa prvoligaškim ekipama i tako promovirali našu ekipu Jadran Kostrena.

Kako se bližilo ljeto tako se i posjećenost treninizima dizala iz dana u dan, te je taj entuzijazam i zelju za vaterpolom prepoznao i centar Barcelonete Josip Vrlić i pridruzio se nasoj ekipi te stavio se na raspolaganje za natjecateljsku sezonu. Velika nam je čast igrati i trenirati sa Josipom i ovim putem mu se zahvaljujemo i saljemo pozivnicu za daljnju suradnju.

Dolaskom ljeta treninzi su se prebacili na nase plivalište u Kostrenu, gdje smo nastavili sa svakodnevnim aktivnostima cekajuci 1. kolo 09.07.i gostovanje u Sibeniku.

U ovom periodu moram naglasiti i pohvaliti veliki angazman predsjednika kluba Tomislava Šikića koji je svojim svakodnevnim prisustvom preuzimao na sebe obveze oko organiziranja utakmica, gostovanja, putovanja, prijevoza i vec neizbjeznog veselog druzenja nakon utakmice.

Kako se blizilo zadnje kolo, bili smo svjesni da utakmica sa Adriaticom odlucuje o prvaku nase skupine, te smo se za tu utakmicu zaista spremili kako treba igrački tako i logistički.
Na nasem plivalistu osvanule su tribine (zahvala Bazenima Kantrida i voditelju centra) koje su spremno docekale navijace. Logistika predvođena predsjednikom Šikićem odradila je svoj dio posla odlicno i na dan utakmice tu su se pojavile lokalne TV postaje RITV i KANAL Ri koje su najvljivale i popratile utakmice u svojim programima, Novi List, Radio Domaći, Primorski, Trsat, Radio Rijeka….te najglasniji navijac koji je stvorio zaista poseban ugođaj nezapamćen na vaterpolo utakmicama – remorker koji je sa pučine lagano prišao na poluvremenu i dignuo ritam navijanja i igranja.

Utakmicu smo pobjedili i zasluženo se veselili najvećem uspjehu kluba do rano u zoru uz rostilj, gitaru (Zrinski) te sve nas karaoke pjevače….

FINALE sa KPK Korčulom bilo je vrhunac sezone gdje su svi dečki i igrači htijeli biti dio te prekrasne priče i pokazati da sav onaj trud i odlasci na treninge po zimi i hladnoci, te svakodnevno okupljanje na tom istom rubu plivališta u Kostreni ima smisla. Svi oni koji su ikad igrali vaterpolo osjetili su draž i motiv za ponovni skok u vodu. Tribine i puno gledaliste te jedna vesela i zdrava atmosfera u ekipi zaista su vrhunac sezone.

Konačni rezultat u sportskom planu daje da možemo žaliti za porazom jer smo bili na korak do pobjede, ali moramo znati da je na drugoj strani klub KPK sa 80 godišnjom tradicijom i sa 3 prvoligaška igrača u vodi, bio spretniji i sretniji taj dan.

Čestitke svim igračima koji su nastupali ove sezone, kroz 10 kola i finale, a proslo je 22 imena i svi igraci su dobili svoju minutazu i prigodu zaigrati i biti dio price.

Naravno, uvijek ima nezadovoljnih, koji misle da su mogli dobiti vise….ali to je upravo bit sporta, natjecati se i pokazati da mozes bolje, a to treba dokazati svojim radom i zalaganjem na treningu tokom cijele godine.

ZATO:
1.) Oni koji misle da su mogli bolje odigrati = eto motiva za redovitiji dolazak na trening
2.) Oni koji misle da su trebali biti = eto motiva za dolazak na trening i dokazivanje
3.) Oni kojima se probudila želja za vaterpolom = eto motiva za povratak na trening
4.) Oni koji misle da su odlični = trenirajte i dalje jer ovi gore navedeni dolaze

Još jednom hvala svima, pomoćnim trenerima Damjanović, Hontić, Pavelić, redarima na plivalištu Domagoj i Cvijo, Mariju Demiru na postavljanju i skidanju semafora, pomoćnim sucima Marko i Davor, spikerima na utakmicama Keti, Vana, Ivor, fotografkinji (Vida), prijateljima koji su uskočili i bili na zapisničkom stolu i vodili semafor Ljubo Jeremić, Drago, Antun, kuharu na rostilju i naravno svim gledateljima i prijateljima kluba.
Ako sam nekoga zaboravio – hvala i njima.
Posebno hvala svim sponzorima i najvećem od njih Općini Kostrena bez čijeg razumijevanja ovoga svega nebi ni bilo.

PRVACI 2. lige sjever i finalisti druge lige u sezoni 2011. su:

1. KROLO TONI
2. ZRINSKI ANDRIJA
3. GUDIĆ MARIO
4. LENAC MARKO
5. FRAJMAN MATIJA
6. ŠTOKIĆ MARIO
7. VRDOLJAK LUKA
8. ANTIĆ ROBERT
9. VRLIĆ JOSIP
10. GABRIEL STRIŽIĆ
11. VIZENTIN FRANKO
12. GRABAR KARLO
13. CUOMO IGOR
14. CERNIAR DENI
15. ŠIKIĆ LUKA
16. VARGA LUKA
17. DRAGIČEVIĆ IVAN
18. VRANIĆ DORIJAN
19. RADOŠEVIĆ DARIO
20. STARČEVIĆ JERKO
21. CALDERARA EDVIN
22. ŠUNJIĆ KRISTIJAN

Svi ovi igrači dobili su svoju priliku zaigrati i pridonijeli su ovom uspjehu, tijekom sezone pokušao sam sportski nagraditi svakoga za svoj rad bez obzira na kvalitete i ukoliko sam nekoga povrijedio ili zanemario vjerujte da nije bilo sa namjerom.

Hvala dečki bila mi je čast raditi sa Vama
Šunjić Kristijan