Treneri razmišljanja prije lige ……..

Ovog vikenda utakmicama kupa a idućeg vikenda i službeno započinje vaterpolska sezona u Hrvatskoj.
Većina prvoligaških klubova već je odradila pripremne treninge na kojima su treneri provjerili formu i uigranost svojih momčadi. Zanimljivo je kako se treneri svih osam klubova slažu u jednome; uz Jug i Mladost ove sezone će se po svemu sudeći i opasan Šibenik boriti za najbolju poziciju u 'gornjem domu'. Kakva su njihova očekivanja za predstojeću sezonu pročitajte u nastavku…

izvor www.crowaterpolo.com

Emil Nikolić (Jug CO):
Kao i svake godine cilj nam je finale Prvenstva i Kupa Hrvatske, a u Europi ćemo se pokušat plasirat na Final Four. S obzirom da imamo mladu momčad ove godine nemamo imperativa. Glavni cilj će nam biti promocija naših mladih igrača Ivana i Sandra Sukna, Josipa Šutala i Paula Obradovića na koje računamo kao na oslonce momčadi u budućnosti. Inače, ove sezone smo uz Juga i Mladost dobili i Šibenik, treću momčad koja će se uključiti u borbu za vrh. Mislim da će Šibenčani svoju snagu pokazati već u Kupu.

Milorad Damjanić (Mladost):
Imamo mladu i perspektivnu momčad kojoj će trebati malo vremena za uigravanje do željene razine. U domaćim natjecanjima cilj nam je finale Kupa i Prvenstva, što će ove godine biti teško jer osim Juga tu je još i Šibenik koji sigurno ima visoke ambicije. Što se tiče Europe, nadam se da s ovom momčadi možemo dogurati do Final Foura. U svakom slučaju, ja sam slagao ovu momčad i u potpunosti stojim iza nje.

Ivica Tucak (Šibenik NCP):
Glavni cilj nam je zadržati poziciju koju smo stekli u hrvatskom vaterpolu, a to je gornji dom. Ukoliko bude moguće, uključit ćemo se u borbu s vodećim dvojcem, Jugom i Mladosti. U Europi očekujem da se nakon dva kvalifikacijska kruga plasiramo najmanje u LEN Kup, a sve preko toga bio bi super rezultat. U slučaju plasmana u LEN Kup puno toga će ovisiti o ždrijebu. U svakom slučaju, Šibenik ima snagu igrati ravnopravno s bilo kojom momčadi u Europi.

Joško Kreković (Mornar BS):
Čeka nas borba za četvrto mjesto zajedno s Primorjem, Jadranom i POŠK-om. Jug i Mladost su prvi favoriti, prati ih Šibenik dok ćemo mi ostali, kao što sam već rekao, voditi borbu za ostala mjesta. Momčad Mornara je nova, u odnosu na prošlu sezonu nedostaje šest igrača tako da će trebati vremena za uigravanje momčadi. U Europi se nadam proći prva dva kruga, a poslije će dosta ovisiti o ždrijebu.

Mate Jurčević (Jadran SD):
Doživjeli smo drastične promjene, tako da smo u fazi formiranja nove momčadi u kojoj će akcent biti na igračima iz juniorskog pogona, koji će činiti najveći dio sastava. Njima su pridodana 2-3 igrača sa strane i potrebno je radom povećati njihovu vrijednost, te ostvariti obrazac rada i ponašanja. Iako još nemam uvid u sve momčadi, evidentno je da se nalazimo u donjem domu. Cilj je izbjeći borbu za ispadanje, a vidjet ćemo kakvi su ostali, pa će možda biti moguće napraviti i korak više. Na koncu se nadam da ćemo uspjeti oformiti pravu ekipu i da ćemo stabilizirati klub.

Zoran Roje (Primorje EB):
Kako se moglo vidjeti po 'mercatu' mnoge momčadi su se osjetno pojačale. Mislim da su Jug i Mladost još uvijek glavni kandidati za titulu, prati ih Šibenik, tako da smo ove sezone dobili i treću momčad koja se može uključiti u borbu za naslov. Što se Primorja tiče, mi smo jedni od kandidata za četvrtu poziciju zajedno s Mornarom, Jadranom i POŠK-om koji se pojačao. Cilj je osvojiti to četvrto mjesto ili u najgorem slučaju peto i izboriti povratak u Europu sljedeće godine.

Zoran Curiš (Medveščak):
Što se nas tiče mislim da ćemo biti na sličnom nivou kao i lani. Znači donji dom. Bit će uzbudljivo i na vrhu i na dnu ljestvice. Medveščak će se moći nositi s Jadranom i POŠK-om prije svih, ali možemo biti i ozbiljan suparnik i Primorju i Mornaru. Imamo i četiri pojačanja u odnosu na lani i mislim da će iz utakmice u utakmicu momčad igrati sve bolje.

Ivan Asić (POŠK):
Cilj je prvenstveno podignuti kvalitetu igrača i rada te napraviti korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu, znači pobjeći s posljednjeg mjesta. Trebat će stabilizirati klub i stvoriti dobru atmosferu kao temelj za budući rad.