jadran kostrena - delfin rovinj 2016

Pobjeda u 2. kolu protiv VK Delfin Rovinj 10:9

Na Bazenima Kantrida pred 100-tinjak gledatelja ovu subotu se odigrala iznimno napeta utakmica puna infarktnih situacija.

Delfin se ove godine pojačao, ali iako na popisu ima Igora Hinića i Samira Barača te malo mlađeg Geratovića, oni ovu subotu nisu nastupili. Unatoč tome “žilavu” ekipu Delfina koja se nije dala nadigrati do kraja utakmice predvodili su iskusni David Burbura, Bojan Car i novo ime među Rovinježima Ivan Capan.

U prvu četvrtinu ušli smo dobro i osim jedne re-kontre Burburana i Cara obrana je bila vrlo kvalitetna. Dobro smo se snašli i u igraču manje gdje smo se branili na formaciju 3-3 kojom nas je Delfin namjeravao iznenaditi.

U drugoj četvrtini Delfin nadoknađuje zaostatak od jednog gola i na poluvrijeme idemo s rezultatom 5:5.

Na odmoru smo dogovorili kako ćemo u 3. četvrtini “napasti jače” i slomiti utakmicu. Plan je krenuo vrlo dobro i 2 minute do kraja 3. četvrtine vodimo 8:5. Taman kada smo pomislili da smo uspjeli u našem naumu delfini s dva laka gola stižu na korak do novog izjednačenja. 3. četvrtinu obilježila je odlična šrauba našeg povratnika i igrača s najduljim stažem u VK Jadran Kostrena, Franka Vizentina i obrana peterca Tonija Krola.

Posljednja četvrtina bila je prava poslastica za mnogobrojne gledatelje. Čak 2 isključenja bez zamjene zbog grube igre, najprije našega Vizentina, a poslije i Saftića iz Rovinja.

Nismo se dobro snašli u situaciji s igračem manje i na terenu je zavladala panika. Uspijevali smo nekako zadržati gol prednosti, a nakon agresivnog napada Saftića na našeg Popovića broj igrača u terenu se izjednačava. Zbog nekoliko grešaka i brzopleto odigranih napada u kojima je loptu trebalo čuvati svih 30 sekundi neizvjesnost je trajala do zadnje sekunde utakmice u kojoj Capan pokušava iz velike blizine zabiti gol za izjednačenje, ali lopta završava u glavi Tonija Krola i leti nekoliko metara u zrak uz zvuk sirene.

Mario Štokić (2 gola) odigrao je odličnu ulogu u obrani s nekoliko blokiranih udaraca i oduzetih lopti. Osim njega, valja spomenuti i Andreja Bralu, Matiju Frajmana te Marka Šarića s po 2 postignuta pogotka.

Ovu utakmicu oboren je i jedan “rekord”, a to su 3 isključenja Ivana Dragičevića u nepunih 60 sekundi igre.

Sljedeći vikend smo slobodni, a 10.12. igramo na Kantridi protiv Galeba iz Makarske.

ZA SVA VREMENA JADRAN KOSTRENA!

viber-image4 viber-imageviber-image3