Mario Štokić vaterpolo

Poraz od “Kapekaša” 9:7

Fotografije: Marko Polo Sport (Nenad Kosović)

Put Korčule smo ovaj put, nažalost, krenuli samo jednim kombijem. 9 igrača jedva se skupilo za gostovanje. Neovisno tome naš “izlet” protekao je, kao i uvijek, u vrlo dobrom raspoloženju.

Unatoč desetkovanom sastavu na Korčuli smo išli po pobjedu. Trener Mario Gudić jedva je dočekao ovu priliku da ponovo zaigra.
Utakmicu u ugodnom ambijentu pred 150 gledatelja otvorili smo vrlo dobro, igrali sve po dogovoru što je i rezultiralo vodstvom od 3:1.

U drugoj četvrtini, nakon 2 poklonjena gola malo se gubimo i paničarimo pa na veliki odmor idemo s rezultatom 3:3.

U nastavku igre “fali kisika” i svježine te počinjemo osjećati da nas je samo 9.
Početkom zadnje četvrtine gubimo jedan razlike i uz lagano domaćinsko suđenje te nekoliko naših grešaka i krivih dodavanja ne uspjevamo se približiti Korčulanima te nam bježe 2 pa i 3 razlike.

Na kraju možemo reći da smo zadovoljni rezultatom koji smo uspjeli izvući s ovako okrnjenim sastavom. Da smo imali još jednu ili dvije zamjene rezultat bi sigurno bio povoljniji za nas.
Primjetili su to i domaćini u svom izvještaju: “Iskusni gosti iz Kostrene igrali su taman tako da izvuku maksimum od igračkog kadra kojeg su imali na raspolaganju i u tome su uspjeli najviše zahvaljujući vrataru Toniju Krolu i trostrukom strijelcu Igoru Cuomou.”

1.B  vaterpolo liga 4. kolo
KPK  –  Jadran Kostrena   9:7
(1:2, 2:1, 3:2, 3:2)
Bazen Gojko Arneri. Gledatelja 150. Suci Maro  Savinović i Mladen Rak (oba Dubrovnik). Delegat Stjepo Čubela (Dubrovnik)

KPK: Baždarić  (7 obrana),  Skokandić  (4 obrane), A. Radovanović, F. Radovanović 3, Sardelić, Peručić, Cebalo, Lozica,  Batinović, Denoble 1, Tomić, Farčić 4, T.Fabris 1, Farac
Trener:  Emil Nikolić, Pomoćni: Marjan Kosović

JADRAN (Kostrena):   Krolo (12 obrana), Štokić, Dragičević, Augusti 1  , Gudić 1, Popović, Brkić 2, Šarić  Cuomo 3
Trener: Mario Gudić

Igor Cuomo Toni Krolo, Mario Gudić